Garis panduan ini merupakan satu dokumen yang memberi panduan mengenai pengurusan perangkap minyak di premis makanan. Garis panduan ini merangkumi aspek reka bentuk dan pemasangan perangkap minyak, operasi dan penyenggaraan,penyambungan perangkap minyak ke sistem pembetungan dan tangki septik, pelupusan sisa serta simpanan rekod. Sehubungan itu, Jabatan Kerajaan Tempatan (JKT) amat mengalu-alukan maklum balas daripada pihak berkepentingan serta orang awam bagi penambahbaikan draf Garis Panduan Pengurusan Perangkap Minyak di Premis Makanan di Kawasan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT). Terima kasih. Pegawai untuk dihubungi: Cik Raihani binti Che Mamat di talian 03-88913335 (e-mel: raihani_cm@kpkt.gov.my) dan Puan Aida Fathirah binti Mohd Faridz di talian 03-88913350 (e-mel: aida_fathirah@kpkt.gov.my).